Home

“EL GRAFÉ EN LA INFORMÀTICA”

-Notícies: Pedro Domingo-1r de Batxillerat.-IES de Pedreguer-

Des de la seva creació, el grafé està sent una autèntica revolució en tots els àmbits. Ja s’han començat a veure projectes de tot tipus en els que s’aprofiten al màxim les seves qualitats, com la seva gran resistència, flexibilitat o conducció de la electricitat.

Recreació gràfica de l’estructura del grafè Micrografia HRTEM (High Resolution Transmission Electron Microscopy) de Grafè.

Recreació gràfica de l’estructura del grafè Micrografia HRTEM (High Resolution Transmission Electron Microscopy) de Grafè.

Aprofitant totes aquestes qualitats, la informàtica ha començat a usar-lo. De fet, Samsung ja ha començat a crear els seus barristors, uns transistors de grafé que podrien substituir als actuals de silici.

Segons les primeres investigacions publicades, els barristors proposats per Samsung podrien començar a oferir des del primer moment processadors amb una velocitat de 300 GHz, encara que en poc temps s’espera que arriben a 1000 GHz. Per a fer-nos una idea del que suposen aquestes velocitats, cal tenir en compte que els actuals processadors solen estar entre 2 GHz i 4 GHz (encara que mitjançant elevades tècniques de OverClocking es pot arribar a 7GHz).

El grafé no sols es pot utilitzar per a fabricar processadors. Científics nord-americans han descobert que el grafé pot ser un excel·lent material en les comunicacions de xarxa. Segons ells, es podria arribar a superar fins a deu vegades la velocitat de la fibra òptica amb un cable d’un grossor bastant inferior.

També s’està estudiant la possibilitat de fabricar pantalles tàctils amb grafé. De fet, uns científics sud-coreans han aconseguit una pantalla de 30 polzades que és capaç de doblegar-se fins a una grandària mínima.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s